20 iulie, sărbătoarea Sfântului Ilie

single 20/07/2020 | 0 Comentarii

 În fiecare an, la data de 20 iulie, credincioșii ortodocși din întreaga țară îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. În tradiția populară, Sfântul Ilie este prezentat ca mergând pe cer într-un car cu roți de flăcări, tunând și lovind diavolii cu biciul de foc.  Credincioșii târgujieni au mers astăzi la Biserică și s-au rugat pentru sănătate și un viitor mai bun.

Bisericile au fost pline astăzi, respectându-se totodată și măsurile de protecție impuse de autorități. Enoriașii au aprins lumânări în memoria celor dragi care nu mai sunt printre noi, dar și pentru sănătatea celor vii care poartă numele Sfântului sărbătorit astăzi. Tradiția românească spune că Sfântul Ilie este cel care aduce ploaia și face pământul să rodească.

În unele zone ale Gorjului, Bisericile poartă hramul Sfântului, iar oamenii cinstesc sărbătoarea cu o masă îmbelșugată. Inclusiv Mânăstirea din satul Dobrița, comuna Runcu, îl are ca protector pe proroc.

Peste 140 000 de români își sărbătoresc astăzi onomastica. Conform unor date statistice existente la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, este vorba despre peste 106 mii de bărbați și aproape 36 de mii de femei care poartă numele Sfântului Ilie sau derivate ale acestuia.

Vezi articol pe

Tags: , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki