Carieră militară pentru barbaţi şi femei

single 07/08/2019 | 0 Comentarii

Cei care doresc o carieră militară  au acum şansa de a fi recrutaţi pentru ocuparea posturilor de soldat-gradat rezervist voluntar. Oferta făcută publică de către Centrul Militar Judeţean Gorj se adresează atât bărbaţilor cât şi femeilor cu sau fără stagiul militar satisfăcut. Sunt disponibile pentru aceştia 35 de locuri la următoarele specialităţi: auto, intendenţă, comunicaţii şi informatică, medical, poliţie militară.

 

Centrul Militar Judeţean Gorj anunţă activitatea de recrutare a cetăţenilor pentru ocuparea posturilor de soldat-gradat reservist voluntar din cadrul unităţilor militare ale Armatei României, dispuse în judeţul Dolj până la data de 23 august 2019. Pot fi selectaţi barbaţi şi femei cu sau fără stagiul militar satisfăcut, absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 51 de ani, neîmpliniţi până la data contractului.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră de soldat-gradat rezervist voluntar în Armata României se înscriu la sediul Centrului Militar Judeţean Gorj. Vor susţine ca probe de selecţie testarea psihologică şi teste de pregătire fizică la o unitate militară din judeţul Dolj. Candidaţii declaraţi admişi vor efectua examinarea medicală la Spitalul de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ din municipiul Craiova.

Drepturile şi îndatoririle rezerviştilor voluntari, inclusiv datele privind remuneraţia, sunt prevăzute în Legea 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi astfel, reprezintă o categorie de personal în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki