Lăsat singur în războiul cu PSD?! Romanescu: „Nu am văzut nicio reacție din partea PNL”

single 20/05/2020 | 0 Comentarii

Liderul PNL Târgu Jiu își atacă, din nou, colegii de partid. Marcel Romanescu susține că duce greul în lupta cu PSD în timp ce colegii de la județ promovează apropiați ai partidului aflat în opoziție. „Dacă nu ai reacția potrivită la momentul în care cetățeanul ar vrea să vadă ceva de la tine, s-ar putea să te considere complice”, transmite primarul Municipiului Târgu Jiu.

Consilierii județeni sunt urecheați de primarul Marcel Romanescu după ce nu au reacționat la scandalurile în care au fost parte societatea Aparegio sau Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Edilul le amintește colegilor că tăcerea îi poate transforma în complici. „Mă așteptam de la colegii mei din PNL măcar să mă susțină, nu voiam nimic altceva. Sunt mult mai mute teme pe care le-am dezvoltat, precum Spitalul Județean, care nu erau în apanajul meu ca primar. Mă așteptam la o reacție mult mai vehementă de la consilierii județeni PNL și de la președintele Dan Vîlceanu legată de aceste două subiecte, Aparegio și Spitalul Județean. Lipsa de reacție a PNL mă lasă puțin descoperit. Cel mai bine pentru ceea ce se întâmplă la Aparegio și Spitalul Județean ar putea să comunice consilierii județeni. Eu fac ceea ce pot în calitatea de primar. Nu știu care este strategia, dar sincer să vă spun că la momentul acesta nu pregătesc strategia decât pentru mine și pentru organizația municipală, nu pregătesc vreo strategie pentru PNL la nivelul județului Gorj. Sunt persoane abilitate, domnul Vîlceanu și toți cei care sunt în Biroul Permanent Județean. Ar fi bine dacă ar fi mult mai atenți la aceste aspecte. Cetățeanul așteaptă reacții. Dacă nu ai reacția potrivită la momentul în care cetățeanul ar vrea să vadă ceva de la tine, s-ar putea să te considere complice. Nu am văzut nicio reacție din partea PNL, mai ales când știm că Aparegio este o societate controlată în totalitate de PSD. Nu voi putea duce niciodată un război de unul singur cu PSD și cu ce se întâmplă în județul Gorj în instituțiile și societățile controlate de PSD. Mă gândeam că va veni un sprijin la un moment dat, dar văd că sprijinul primit a fost o promovare în Ministerul de Finanțe a fiului domnului Ion Călinoiu”, susține primarul Marcel Romanescu.

„PNL ezită”

În privința ultimei promovări, cea care l-a vizat pe fiul lui Ion Călinoiu, fost lider PSD, Romanescu consideră că gorjenii din Ministerul Finanței ar trebui să-și asume acțiunea. “Eu sper ca cei care sunt responsabili să știe mult mai multe despre această promovare făcută în Ministerul de Finanțe. Domnul Pecingină, domnul Gorun, care sunt în minister, ar putea să fie mai transparenți și să spună – noi am considerat că, fiind un bun profesionist și că provine din Gorj, este un om care poate face față cu brio rigorilor acestei funcții și nu eram supărat. Sigur că sunt dezamăgit de lipsa de reacție a celor din PNL. Când au ceva de spus, trebuie să spună Îl cunosc pe băiatul domnului Ion Călinoiu și personal nu am nicio problemă. Responsabilii de la nivelul Ministerului de Finanțe trebuie să găsească o soluție care să nu mai ridice asemenea semne de întrebare. Nu am o problemă cu calitatea profesională a băiatului domnului Călinoiu. Ca primar și ca membru al organizației municipale a PNL m-am dezis și mă dezic în continuare de toate numirile făcute de PNL în funcțiile de conducere locale sau guvernamentale. Cred că analiza trebuia făcută mult mai bine. Organizația pe care o conduc, dar și organizația județeană, cred că are resursă umană suficientă în așa fel încât să nu fie pusă în situația de a importa de la PSD. Vedem foarte multe ezitări ale PNL în momentul în care sunt promovate anumite persoane și eu nu știu ce să spun. Vă mai dau un exemplu”, promovarea domnului Călinoiu, a declarat liderul PNL Târgu Jiu.

Robert Călinoiu, fiul fostului lider PSD Gorj, a fost promovat șef la Corpul de Control din cadrul Ministerului de Finanțe.

Articolul Lăsat singur în războiul cu PSD?! Romanescu: „Nu am văzut nicio reacție din partea PNL” apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki