S-a trezit cu mal de pământ de trei metri înălțime lângă casa lui. „Nu am dormit toată noaptea de frică să nu fiu inundat“

single 20/07/2020 | 0 Comentarii

Un localnic din comuna Albeni s-a trezit lângă gardul casei sale cu un mal de pământ înalt de aproximativ trei metri, până aproape de strașina locuinței sale. Emil Voinescu deține o locuință în satul Câmpu Mare, fiind strămutat din localitatea Prunești, casa acestuia fiind afectată de o alunecare de teren. Acesta se teme acum că locuința sa va fi inundată din cauza vecinului său, care lucrează în cadrul Primăriei Albeni. „Am primit teren la Câmpu Mare, unde au primit locuințe și terenuri și localnici din satul Seciuri, care a fost afectat de alunecările de teren.

În spatele gardului meu există două loturi de teren pe care oamenii l-au refuzat, pentru că se află într-un pisc, în coastă. Vis-a-vis de terenul respectiv, Stăicuț Cosmin a cumpărat un lot de la o persoană din satul Prunești, care primise acest drept. Stăicuț Cosmin este angajat al Primăriei Albeni. În urmă cu aproximativ o lună, acesta mi-a spus că vrea să niveleze terenul și să mai aducă pământ. I-am spus să facă ce dorește, dar să nu mă afecteze. Am văzut că a dat jos gardul care despărțea terenul lui de cel al primăriei. L-am întrebat ce face și mi-a spus că a discutat cu domnul primar și că o să mi-l vândă mie. I-am spus să aibă grijă ce face pentru că locul în care se află locuința mea este undeva mai jos față de terenul său. A adus întruna pământ și a ajuns acum la o înălțime de trei metri. Nici nu am putut să dorm la ultima ploaie de teamă că apa se va scurge și va inunda casa. Cum poate să execute astfel de lucrări pe un teren care nu-i aparține?“, a povestit Emil Voinescu.

 

Acuzat că a folosit utilajele primăriei

Mai mult decât atât, Emil Voinescu susține că vecinul său a folosit utilajele Primăriei Albeni: „A cărat pământ cu tractorul Primăriei, cu rabe, camionete. El este angajat pe buldo-excavatorul primăriei. A lucrat cu buldo-excavatorul mai mult la el, decât pentru lucrările primăriei. A spus că pot să merg unde vrea, că nu am ce să-i fac“

Emil Voinescu a mai spus că a sesizat și primarului localității, Ionuț Stan, problema cu care se confruntă

Am mers o săptămână întreagă la Primărie ca să discut cu domnul primar. Mi s-a spus că este în concediu. Abia vineri l-am găsit. I-am explicat ce s-a întâmplat, că vine apa peste mine în casă, a spus că vine la fața locului să vadă ce s-a întâmplat, dar nu a mai venit, deși l-am așteptat“.

Cosmin Străicuț: „Utilajele au fost închiriate“

Cosmin Stăicuț a spus că lucrarea pe care a efectuat-o nu îl afectează pe vecinul său și că utilajele primăriei pe care le-a folosit au fost închiriate: „Utilajele au fost închiriate pe perioada în care au lucrat. Nu este adevărat. Terenul este în «fundul» grădinii lui. Am discutat cu el omenește și dintr-o dată mă pomenesc cu el la primărie. Supraînălțarea este făcută în spatele casei lui, pe terenul meu, la doi metri de gardul lui. El se teme că va fugi cu timpul, dar i-am spus că o să fac un dig. Nu are cum să vină apa peste el“.

Articolul S-a trezit cu mal de pământ de trei metri înălțime lângă casa lui. „Nu am dormit toată noaptea de frică să nu fiu inundat“ apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki