Trăim vremuri anapoda

single 21/07/2020 | 0 Comentarii

Luăm în derâdere orice informație legată de infectările cu coronavirus. Nu ne mai pasă deloc sau nu mai credem nimic din ceea ce ne transmit autoritățile. Aceasta este realitatea zilei.

Noi presa avem datoria de a ne informa și de a informa la rândul nostru. Dar ce te faci când o mare parte din gorjeni te blamenază că te-ai dat cu ”ăilalți”, că nu spui adevărul sau că ”te-au plătit” să spui acele lucruri. Care ar fi interesul nostru?

O știre despre faptul că în cartiere de romi din Tg-Jiu colcăie virusul a fost luată la mișto de marea majoritate a cititorilor. Unii spuneu că este ” fake news, alții că vrem să-i facem de râs. Nimic mai neadevărat.  În Tg-Jiu sunt cartiere întregi unde își duc zilele multe familii de romi, aproape 4% din populație. Cultura lor se bazează pe apropieri, petreceri și întruniri în număr mare.

Virusul ăsta nu face diferența de etnie, de culoare, de educație…etc. Dacă aproape 4% din populația Tg-Jiului este infectată și știind modalitatea rapidă prin care se transmite, lucrurile sunt cât se poate de grave.

NU, nu mă simt manipulată pentru că port mască, pentru că mă spăl pe mâini, pentru că încerc să curăț suprafețele pe care le ating frevent și eu și alte persoane. Aleg să fiu informată și precaută. Nu știu ce efect ar putea avea asupra mea acest virus, dar nici nu vreau să aflu.

Ce aveți de pierdut dacă purtați masca și vă luați minime măsuri de protecție? Cu ce vă încurcă? Dacă virusul COVID-19 nu există și voi crezând în prezența lui, sunteți precauți, n-aveți nimic de pierdut. În schimb, dacă virusul există și voi ignorați iresponsabil existența lui, ați încurcat-o rău!

În România, cei care neagă existența virusului SARS-CoV-2 nu sunt atât de mulți pe cât se crede. Sunt mult mai mulți cei care nu mai cred în ce le spune Guvernul despre SARS-CoV-2 iar acesta dovedește o uluitoare incapacitate de a prevedea comportamentul firesc al poporului pe care-l are de guvernat. Nu știu ce-i de făcut cu acest virus în condițiile în care oamenii se întorc, cât de cât, la o viață firească. Nimeni în lume nu știe. Cel mai probabil vom testa împreună acest mod de viață.

Vorbeam cu un taximetrist despre faptul că nu are încredere în autorități pentru că a văzut cu ochii lui cum un vecin a fost luat cu izoleta și dus la Cărbunești (deși era doar răcit) iar familia închisă în casă. Soția și-a pierdut locul de muncă. Aceeași situație a vazut-o și la un alt personaj important din județ. Diferența? Soția nu a mai fost izolată. Nu știu cât adevăr este și aici….

Oare cât va deconta România după această pandemie și câți vor merge la pușcărie, atunci când apele vor fi suficient de liniștite pentru a avea răgazul să tragem linie și să analizăm? Adevărul va ieși la iveală mai devreme, și să sperăm, că nu prea târziu.

Trăim vremuri anapoda, cine știe când se vor termina…

Articolul Trăim vremuri anapoda apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki